archIvoInfo,  insta


EN   |   CA   |   ES





ALEIA NAD


L’artista revela el seu nou projecte musical i les seves fonts d’inspiració.


Localització: Flax & Kale Passage, El Born, Barcelona.



Nascuda l’any 1997 a Andorra. VA SER alumna A "l’Espai de Música Moderna", ON ES VA INICIAR COM A CANTANT I COMPOSITORA. HA PARTICIPAT EN FESTIVALS LOCALS COM EL "Jambo Street Music Festival" I "Els Colors de Música" A Escaldes - Engordany, TAMBÉ HA PARTICIPAT AL CONCURS PER A JOVES ARTISTES: "Talentejant". HA CURSAT DURANT DOS ANYS EL GRAU UNIVERSITARI EN PRODUCCIÓ I CREACIÓ MUSICAL AL "Campus ESART Barcelona" DURANT DOS ANYS. ACTUALMENT ÉS ALUMNA AL"Taller de Músics" A Barcelona.

Quan va començar la teva passió per la música?
Vaig començar a desenvolupar una gran curiositat per la música des de ben petita gràcies al meu pare. Ell compartia els seus gustos musicals i la seva afició amb mi. Recordo exactament el moment en que vaig decidir voler-me dedicar a la música. Va ser gràcies a les cançons “The Dark Side Of The Moon” de Pink Floyd i “Pearl” de Janis Joplin. Quan vaig veure la seva reacció al escoltar-les... el que li transmetien... va ser el que em va motivar a ser capaç de crear i comunicar gràcies a la música.

Més tard, en conèixer l’escola Espai de Música Moderna, on vaig accedir-hi per fer classes de guitarra i més tard de cant amb Juli Barrero; cantant i fotògraf del país; em van ensenyar la gran connexió entre els músics, la finalitat de la música la passió i sobretot compartir sobre un escenari.

Quins són els teus referents a l’hora de compondre?
Sempre intento abordar molts artistes diferents. La música és tan versàtil i engloba tants terrenys que seria poc estimulant aprendre’n de pocs.
Està clar que sempre tens uns artistes que t’impacten més i els segueixes de més a prop, però no m’agrada encallar-me. Actualment tenim accés a tota música, nova i antiga, i això és una gran eina a l’hora d’expandir la creativitat. Aprenc de molts gèneres i moltes personalitats, i això m’ajuda a desenvolupar el meu propi estil. Els gèneres que potser m’atrauen més emocionalment són el Blues, el Soul, el Funk i el Jazz, però sento una gran curiositat i atracció pel Latin, la Bossa Nova i la música Africana.

Com sorgeixen les teves idees? Creus que la creativitat és inherent o s’estudia?
Les meves idees sorgeixen de l’escolta musical diversa i de gran varietat d’artistes. La majoria de les cançons que he creat han sigut sense pensar, deixant-me emportar pel sentiment que em commovia en aquell moment.

A l’hora de crear o interpretar, tot es basa en fluir i sentir el que escoltes. Per això crec que has de treballar diàriament en la creativitat, ser una esponja i absorbir, recòrrer i explorar diferents camins perquè quan arribi el moment d’inspiració el teu cos actuï sense pensar i de manera inconscient utilitzi tots els recursos apresos i transportar-los al teu terreny. També crec que és important treballar o tocar amb gent més experimentada que tu ja que et guiaran i d’observar, també s’aprèn molt. Te n’adones que la creativitat pot ser inherent, però al cap i a la fi, si no li dones cel per volar mai podràs veure fins on pot arribar.

Quins són els teus objectius futurs?
Viure de la música, més concretament de la interpretació de les meves composicions. Aquest seria el meu màxim objectiu.

Fa un temps que estic treballant en el meu projecte, ha tingut alts i baixos, i s’està prenent el seu temps, però espero pode treure’l a la llum l’any que ve. Tampoc em vull posar pressa, prefereixo crear alguna cosa honesta i cuidada a crear per crear. Així que de moment, aquest és l’objectiu en el qual estic focalitzada i al que dono més prioritat a part de la meva formació com a músic.
Perquè el directe i no les xarxes socials? (L’artista s’ha mantingut apartada de penjar contingut online i mostrar el talent via xarxes socials).
A mí el directo me terminó de enamorar del todo cuando descubrí la improvisación. El momento de dejarte llevar, de conectar con los demás músicos y formar parte del conjunto y profundizar con tu estado anímico te permite transmitir sin filtros, es un momento mágico.

Sin embargo, también me da miedo, ya que no controlas, te dejas llevar, pero al final es esta la gracia, las facetas de tu sinceridad. Todavía tiene que aprender mucho sobre el directo y la interpretación. Es un mundo increíblemente estimulante, ya que tú puedes decidir qué faceta mostrarás sobre el escenario. Quién eres cuando estás ahí arriba. No hay normas, no hay restricciones, todo lo que posees es la decisión de ser tú y es todo lo que necesitas. Pero en cambio, en una pantalla es diferente ... es más frío ...

De momento no tengo canal de YouTube ni cuelgo nada en las redes sociales básicamente porque aún no tengo terminado el proyecto y no estoy acostumbrada a exponerme tanto. Es un punto que debo reforzar ya que ahora todo funciona por esta vía.

Como ves la música en Andorra? Se debe potenciar más el talento?
Encuentro que el panorama musical en Andorra ha mejorado bastante gracias a los proyectos que están surgiendo y la iniciativa de los músicos locales a crear más eventos de música en directo. Echo qu eels músicos debemos apoyar mutuamente y ajudarn si queremos mejorar la situación musical. Hay locales como la @lafadaignorant que siguen creyendo y aportando su grano de arena para que se agrande el ambiente musical del país, llevando a artistas del extranjero a actuar y proporcionando conciertos de músicos y grupos andorranos cada semana. Esto se debería promocionar mucho más y crear más cultura de la música en directo.
Crees que se debería invertir más en la música en el país?
Hay que decir que cada año Gobierno y la SDADV (Sociedad de Gestión Colectiva de Derechos de Autor y Derechos Vecinos) dan ayudas a artistas que quieren iniciar un proyecto, muy importante si quieres empezar a mostrar tu música. Sin embargo, se debe promocionar más el talento emergente, y hacer que la música tenga más peso.

Opinas que el diseño y las artes visuales influyen en la música?
La música tiene colores, texturas, luces, formas. A la hora de crear pienso de manera muy visual. Me ayuda mucho a visualizar mis canciones. Realmente ahora la fusión de lo visual y lo sonoro es la clave.
Entrevista:  Gisela Casanovas;
Aleia Nad: Sara Núñez;
Fotografía
: Sònia Mandicó.


Mayo 2019




Klandestina Magazine © — TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS.